ANKARA / ALTINDAĞ - Hacı Bayram İmam Hatip Ortaokulu

Mrt

Yeşilay haftası dahilinde hazırlanan panomuz

Mrt

Okulumuzun tüm alanlarında çalan acil durum zil sesi ile “Çök, Kapan, Tutun” hareketi yapılarak zil sesinin bitmesi beklendi. Zil sesinin bitmesinin ardından yapılan duyuruyla öğrencilerimiz, öğretmenlerinin yönlendirmeleriyle tek sıra halinde bulundukları alanlardaki tahliye planını izleyerek, binayı terk edip toplanma alanlarına ulaştı.

Tatbikatta öğrencilerimiz 1.45 dakikada okul binasını tahliye ettiler ve dışarıda sınıf sınıf daire oluşturarak beklediler. Öğretmenlerimiz tarafından tamamlanan tatbikatımız tüm seviyelerde başarıyla gerçekleştirildi.

Mrt

Onbir Ayın Sultanı Mübarek Ramazan 'a günler kala o heyecanı minik kalplerle hissedelim dedik. Ve Ramazan'a Merhaba diyerek bu güzel ayı sevinçle,huzurla, bereketle karşıladık.

Bizlere bu imkanı sunan değerli müdürümüz Yusuf CEYHAN ve müdür yardımcımiz Muhammed İzzettin ULUDAĞ 'a , Gamze UZ EZER , İbrahim DEMİR başta olmak üzere emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarımıza ve tabii programı layıkıyla sunan çiçek gibi öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Şbt

8. Sınıf öğrencilerimize Liselere Geçiş Sınavı hakkında bilgilendirme semineri yapıldı.

Şbt

Öğrencinin akademik başarısını etkileyen birçok unsur vardır. Birçok kişi zekânın başarılı olmak için yeterli olduğunu düşünse de yan becerilerle desteklenmedikçe zekâ işlenmemiş bir elmas gibidir.

Çocuğun başarısında iç disiplin, verimli ders çalışma becerileri, etkin dinleme becerisi, motivasyon ve kişisel özellikler gibi etkenler önemli rol oynar. Bu etkenlerin desteklenmesinde anne baba olarak neler yapabileceğine yönelik bilgilendirici broşür hazırlanmış ve velilerimize dağıtılmıştır.

Şbt

5, 6 ve 7. Sınıf Öğrencilerimize düzenli ders çalışma alışkanlığı kazanabilmeleri için örnek ders çalışma programı dağıtılmıştır. Öğrencilerin bireysel öğrenim farklılıklarına göre programlar kişiselleştirilebillir.

Şbt

Toplumda vergi bilincinin yerleşmesi, gençlerimizin vergi konusunda bilgilendirilmesi ve bu konuda farkındalıklarının artırılması amacıyla okullarda her yıl Şubat ayının son haftası "Vergi Haftası" olarak kutlanmaktadır.

Şbt

Afet bilinci ve sivil savunma kulüp öğretmenlerimiz öğrencilerimizi olası bir deprem halinde ve sonrasında yapılması gerekenlerle ilgili bilgilendirdi.

Şbt

06. 02.2024 tarihinde okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Meslek Dersi Öğretmenleri tarafından hazırlanan Miraç Kandili Programı Düzenlendi. Katılan öğrencilerimize Miraç ile ilgili farkındalık oluşturuldu. Öğretmen ve öğrencilerimize katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Ock

Pençe-Kilit Harekât bölgesinde şehit olan 9 askerimiz için okulumuzda bayrak töreninde bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizin bu ülke için fedakârlık yapmış, çaba sarf etmiş bütün atalarımızın, büyüklerimizin ve mekânları cennet olsun.